Boek 02-04-2021 Ook wie geen stem heeft, kan een verhaal vertellen Een boek en tentoonstelling tonen dat mensen die door hun beperking moeilijk of niet spreken, toch kunnen vertellen wat ze denken en voelen.
Boek 29-03-2021 ‘Een burn-out is geen cadeau’ Marijn Sillis smakte in het najaar van 2017 tegen een muur: burn-out. Nu meer dan drie jaar later blikt hij terug.
Boek 25-03-2021 Hoe omgaan met seksueel grensoverschrijdend gedrag in het woonzorgcentrum? Iemand masturbeert in de leefruimte, een bewoner nodigt een sekswerker uit en een zorgkundige heeft een relatie met een cliënt. Hoe ga je hier gepast mee om?
Boek 05-03-2021 Radicalisering als spiegel van de samenleving Hoe ga je om met extremisme en radicalisering bij jongeren? Brusselse jeugdwerkers en onderzoekers schreven er samen een boek over.
Boek 04-03-2021 Brenda Froyen: 'Wie bepaalt wie normaal is?' In ‘Ben ik dan nu weer normaal?’ houdt Brenda Froyen de psychiatrie een kritische spiegel voor. Een recensie.
Boek 02-03-2021 ‘We zijn allemaal mankemensen’ Naast schrijfster en jonge mama is Lynn Formesyn ook reumapatiënt. In haar boek ‘Zinvol ziek’ breekt ze een lans voor een andere kijk op ziek en gezond.
Boek 04-02-2021 Manifest voor open grenzen: ‘De ene gelukszoeker is duidelijk de andere niet’ Open grenzen zijn een echt taboe. Naima Charkaoui doorbreekt dit in haar ‘Opengrenzenmanifest’: een scherp pleidooi voor minder grenzen en meer openheid.
Boek 04-01-2021 ‘Het incident met meester Jan is één van de vele kleine kwetsuren die ik opliep’ Etnisch-culturele verschillen op school wegdrukken werkt niet. Hadjira Hussain Khan herkent wat socioloog Orhan Agirdag schrijft in ‘Onderwijs in een gekleurde samenleving’.
Boek 02-12-2020 ‘Gespecialiseerde hulpverlening blijft slappe kost als je de vertrouwensrelatie links laat liggen’ Docent Greet Demesmaeker publiceerde zopas een boek over hulpverlening aan mensen met een niet-aangeboren hersenletsel.
Boek 22-10-2020 Nieuw boek Jean Paul Van Bendegem: ‘Puberaal verzet tegen grijsisme’ Jean Paul Van Bendegem schreef het boek ‘Wijs, grijs en puber’. Hij pleit daarin voor burgerlijke ongehoorzaamheid van de verworpen senior.
Boek 14-10-2020 Voedselhulp in naam van God ‘Giving to God’ geeft een unieke inkijk in de islamitische ethiek van naastenliefde. Het boek is een eyeopener voor wie werkt in een superdiverse context.
Boek 03-07-2020 ‘Zorgzame buurt moet bovenal oog hebben voor haar kwetsbare bewoners’ Buurtgerichte zorg is een strategie om inclusieve en zorgzame buurten te ontwikkelen. Maar hoe pak je dat concreet aan?
Boek 02-06-2020 Welke wereld na corona? ‘Gewoon de samenleving heropstarten lijkt me wenselijk noch verstandig’ Socioloog Dirk Geldof kijkt hoopvol naar een betere wereld na corona. Een voorpublicatie uit zijn jongste essay: 'Als risisco's viraal gaan.'
Boek 03-01-2020 Hoe blijf je ondanks grote druk toch respectvol omgaan met je cliënt? Het water staat hulpverleners vaak tot aan de lippen. Hoe blijf je ondanks grote druk toch respectvol omgaan met je cliënt?
Boek 17-12-2019 De moeizame terugweg van een ex-dakloze: ‘Hebt u weer gedronken?’ Een ex-dakloze schreef een boek over stigma's en gesloten deuren. "Mensen moeten gewezen worden op hoe vertroebeld ze soms kijken."
Boek 12-12-2019 ‘Geldgedoe zit mijn herstel in de weg’ Slachtoffers van familiaal geweld hebben vaak ook financiële problemen. Het zet een rem op hun herstel. Dit is het verhaal van Lieke (19).
Boek 03-12-2019 Armoede ligt op de loer bij mensen met een handicap Mensen met een handicap lopen een hoog risico om ook in armoede terecht te komen. Een nieuw boek brengt inzichten en adviezen.
Boek 28-10-2019 ‘Individualisme ondergraaft fundamenten van sociale zekerheid’ Onze sociale zekerheid staat onder druk. Het onderliggende gedachtegoed wordt minder vanzelfsprekend. En het individualisme maakt weer opgang.
Column 16-03-2021 12 Aan Petra De Sutter, minister van Ambtenarenzaken, Overheidsbedrijven, Telecommunicatie en Post
Meeste reacties
‘Persoonsvolgende financiering duwt zorgvoorzieningen in uitvoerende rol’
‘Ons gezondheidssysteem discrimineert wie psychisch kwetsbaar is’
Aan Petra De Sutter, minister van Ambtenarenzaken, Overheidsbedrijven, Telecommunicatie en Post
‘We zijn allemaal mankemensen’