Column

Dikke Freddy aan Bart De Wever, moneymaker

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck is roman- en theaterauteur.

Bart De Wever

© ID / Joris Herregods

Geachte heer De Wever, beste Bart,

Ik heb begrepen dat de stad Antwerpen 21 miljoen heeft geleend om op die manier 50 miljoen subsidie te ontvangen. Alstublieft! Over subsidieslurpen gesproken…

Om die wonderbaarlijke vermenigvuldiging van geld te realiseren was het nodig dat het grote Antwerpen fuseerde met het kleine Borsbeek en zo ontstaat vanaf Nieuwjaar de wereldstad Borstwerpen.

‘Borstwerpen heeft dus zijn schuldenberg vergroot om hem kleiner te maken. Ik wil onderzoeken of het voor mijzelf ook zinvol is.’

Gemeentes die fuseren kunnen een paar trouwe soldaten belonen omdat ze na de verkiezingen twee extra schepenen mogen aanduiden en daar bovenop krijgen ze uit de bodemloze Vlaamse staatskas subsidies om hun schulden af te betalen. Antwerpen en Borsbeek blijken samen amper 29 miljoen schulden te hebben en dus moest er 21 miljoen worden bij geleend zodat de Vlaamse burgers die daar niet wonen belastingen kunnen betalen om de maximale subsidie van 50 miljoen voor Borstwerpen op te hoesten. Dat is afgerond 25 euro per Vlaams huishouden. Het is tenslotte logisch dat ze hun wereldstad steunen.

Borstwerpen heeft dus zijn schuldenberg vergroot om hem kleiner te maken. Omdat ik altijd wil leren van onze politieke leiders wil ik nu onderzoeken of het voor mijzelf ook zinvol is om mijn schuldenberg te vergroten om hem kleiner te maken.

Zou het een optie zijn indien ik ga samenwonen met Fabiënne Geerts, mijn onderbuurvrouw? Onze gezamenlijke schuld bedraagt ongeveer achtduizend euro. Stel dat wij nog tweeduizend extra lenen… Denkt u dat het dan mogelijk is om een subsidie van bijvoorbeeld tienduizend euro te ontvangen? Kunt u mij laten weten hoe en bij wie ik die subsidie moet aanvragen? Kan u mij eventueel rechtstreeks in contact brengen met de ministers die dergelijke zaken voor u regelen?

Ik zal u ten zeerste dankbaar zijn en ik groet u met Hoogachting,

Fr. De Meester,
U kent mij uit eerdere briefwisseling als Dikke Freddy.

Reacties [8]

 • Tony VAN LOON

  Zeer terechte vraag! Misschien kan hij uitrekenen en een aflossingsplan opstellen hoe je dit kunt klaarspele,

 • Dirk B

  beste
  ik begrijp u ten volle, neem nu mijn situatie lichaam en nek compleet kapot dagelijks vergaan van de pijn dat zelfs morfine niet helpt.
  Ik voldoe aan alle normen die de overheid stelt en dan zou je veronderstellen dat je op wat steun kunt rekenen maar nee ik heb teveel geld volgens hun laatste schrijven en moet nergens op rekenen.
  zit met zware handicap als ik zou willen samen wonen zak het beetje dat ik nu heb nog meer omlaag dus blijven we gewoon alleen.
  dit is het lot van velen, ik hoor zeer veel gezeur en gezaag maar over mensen zoals mij heel af en toe eens.
  mede door de fantastische vivaldi regering die ontelbare mensen van het sociale vangnet hebben gedonderd, vervolgens wordt voeding en dergelijke nog duurder.
  dus vertel mij wat.

 • Nicole Butin

  Schitterend !

 • Luc Coorevits

  Alweer zó goed.

 • Marina

  Beste,ik vindt dat het al lang genoeg is om toe te kijken op een onmenselijke samenleving in deze maatschappij,
  IK STEL VOOR DAT WE MET ALLE VRIJWILLIGERS DIE WERKEN ROND ARMOEDE EN ZICH DAGELIJKS INZETTEN DAARVOOR EENS GAAN BETOGEN IN BRUSSEL EN LATEN WETEN DAT HET SYSTEEM WAT DE HEREN GEBRUIKEN OM MET GELD OM TE GAAN OP DE PLAATS TERECHT MOET KOMEN WAAR HET NOODZAKELIJK IS.
  ARMOEDE NATUURLIJK.
  GRAAG REACTIE

 • Karin Weyns

  Dikke Freddy u was wederom geweldig. Ik heb mij een kriek gelachen en deze met smaak opgegeten. Met dank.

 • Bianca

  😳 OMG werkt het zó? Schaamteloos, niet?

  • Jorn

   Helaas wel. En in principe is zoals Koen Kennis heeft uitgelegd er niets gebeurd dat niet kan. Ook al zijn er toch veel vraagtekens te zetten bij deze zet.

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.