Webinar: Een (t)huis voor personen met een handicap via een coöperatie

Donna Kerseboom

Eigen keuzes maken, al dan niet samen met je ouders, ook op vlak van wonen. Kiezen waar je woont en in verbinding met andere bewoners. Ook al heb je een verstandelijke beperking. Maar… hoe begin je daar aan? In dit webinar van Cera op 14 november ontdek je alles over coöperatief wonen voor mensen met een handicap. 

© Unsplash / Kamen Atanassov

Hoe geef je vorm aan jouw leven? Hoe kan je hierin als persoon met een beperking, als ouder of mantelzorger de regie nemen? Hoe zorg je er voor dat je er geen financiële of administratieve kater aan overhoudt, dat het wonen in een veilige omgeving gebeurt en met de nodige afspraken over zorg voor alle bewoners.

“Elke dag hebben we ouders aan de lijn van een dochter of zoon met een beperking die wakker liggen van haar of zijn toekomst. Die zich afvragen of ze niet beter zelf het stuur in handen nemen en bondgenoten zoeken om samen een woon- en dagbestedingsproject te realiseren”, zegt Lief Van Bael (Gezin en Handicap). Maar hoe pak je dat aan?

Lieve Jacobs, juriste en adviseur coöperatief ondernemen (Cera) schetst tijdens het webinar een kader en biedt enkele handvaten over coöperatief wonen. Hierbij besteedt ze bijzondere aandacht aan de combinatie wonen, zorg en vastgoed voor mensen met een beperking.

Daarna duiken we in de praktijk met Nymphe Cantryn (Gezin en Handicap),  Lode Verschingel (Honk vzw) en Liesbeth Van den Vreken (Cockerillhof).

Dit webinar is een organisatie van Cera in samenwerking met Gezin en Handicap vzw.

Inschrijven

Het webinar vindt plaats op dinsdag 14 november, van 19.30u tot 20.30u. Inschrijven is gratis en kan tot dezelfde dag om 16u via de website van Cera.

Meer lezen?

Ben je geprikkeld door coöperatief wonen en co-housing? Dan vind je deze artikels die eerder op Sociaal.Net verschenen zeker interessant:

Ouders bouwen huis voor hun kinderen met beperking: ‘Het is de beste keuze’

Huren bij jezelf: wooncoöperatie maakt wonen terug betaalbaar

Cohousing voor ouderen: ‘We zitten niet passief te wachten tot iemand ons helpt’

Reacties

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.