Webinar: Blijven praten met iemand die niet meer beter wordt

Donna Kerseboom

Blijven praten, ook wanneer iemand niet meer beter wordt en het levenseinde in zicht komt. Hoe blijf je op koffieklets gaan bij je buur wanneer je weet dat die zwaar ziek is? Kan je doodgewoon blijven praten over koetjes en kalfjes? Wat zeg je beter wel of niet? Het lijkt evident, maar blijkt in realiteit moeilijk. Dit webinar van Cera op 12 december gaat hierop in.

© Unsplash / VENUS MAJOR

Leven en dood zijn emotioneel beladen thema’s. Je wil de persoon in kwestie misschien sparen door het onderwerp te mijden. Of je eigen ongemakken uit de weg gaan. Toch is communiceren belangrijk, maar hoe doe je dat? Hier gaan we op in met Walter Rombouts, communicatiecoach en voormalig psycholoog van het palliatief supportteam van het UZ Leuven, en professor Peter Pype, voorzitter van Palliatieve Zorg Vlaanderen en huisarts.

Heb je zelf vragen? Stuur ze op voorhand in samen met je inschrijving of stel ze op de avond van het webinar.

Inschrijven

Het webinar vindt plaats op dinsdag 12 december, van 19.30u tot 20.30u. Inschrijven is gratis en kan tot dezelfde dag om 16u via de website van Cera.

Meer lezen?

Ben je geprikkeld door ziekte en afscheid? Dan vind je deze artikels die eerder op Sociaal.Net verschenen zeker interessant:

‘Er staat geen deadline op rouwen’

Rouwexperte Uus Knops: ‘Iemand sterkte toewensen, is niet per se het meest helpende’

‘Bij palliatieve zorg worden sociaal werkers verengd tot administratief medewerkers’

Eenzame uitvaart: ‘De zoon kan de begrafenis niet bijwonen’

Reacties

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.