Toekomstcongres Netwerk tegen Armoede: ‘Bestrijd armoede, realiseer mensenrechten’

Nico Bogaerts

Het Netwerk tegen Armoede bestaat twintig jaar. Al twintig jaar voert ze, samen met 61 verenigingen waar mensen in armoede het woord nemen, strijd tegen armoede en ongelijkheid. Al twintig jaar neemt het Netwerk het op voor mensenrechten en sociale rechtvaardigheid.

Het Netwerk ‘viert’ deze verjaardag op donderdag 8 juni met een groot Toekomstcongres in Brussel. Op dit congres blikt het Netwerk terug hun strijd tegen armoede, maar ze kijken ook vooruit met de uitdagingen en plannen voor de toekomst. Centraal staat de ervaringskennis van mensen in armoede en hun participatie en dialoog met de samenleving.

Er zijn lezingen en panelgesprekken. Sprekers zijn onder meer Cindy Van Geldorp (Netwerk tegen Armoede), Heidi Degerickx (Netwerk tegen Armoede), Vlaams minister van Armoedebestrijding Benjamin Dalle, Wim Van Lancker (KU Leuven), Lisbeth Verharen (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen), Farida Zaouad, Tom Helsen, Annabelle Van Nieuwenhuyse, Naima Charkaoui, Christine Hannes, Fons Leroy en Hind Eljadid.

Meer informatie over het programma en hoe je kan inschrijven vind je hier. 

Reacties [1]

 • An Meert

  Doe zo voort mensen! En ik zou vooral aan alle mensen in armoede zeggen: reageer op dingen waar je als gewone mens al niet akkoord bent!
  Laat je stem horen, zet je recht en blijf recht.
  Vb: het aangepast vervoer van het Zorgbedrijf is van de ene maand op de andere verdrievoudigd.
  Een rit van thuis naar het UZA, heen en terug, kostte tot 31maart: 15 euro, maar vanaf 1 april, zonder brief of mail: ineens 45 euro.
  Welke persoon in armoede kan dat betalen? Dat is ons weekgeld voor vele gezinnen!
  Maar ik ben aan het pleiten: ik ga ervoor! Niet alleen voor mensen in armoede maar ook voor de bejaarden. Zelfs de mensen die in een woonzorgcentrum van het Zorgbedrijf wonen: betalen evenveel.
  Dus wat geeft dit voor onze toekomst: nog minder medische zorg, nog minder medicatie, nog minder mogelijkheden voor sociale contacten! En nog meer dozen tomaten soep eten van de voedselbanken! 2énzijdige voeding troef!

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.