Oproep: Doe mee aan de Open Geestdagen

Donna Kerseboom

Te Gek!? organiseert op zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2023 de Open Geestdagen, met steun van Zorgnet-Icuro. De geestelijke gezondheidszorg zet dat weekend in Vlaanderen de deuren wijd open voor het publiek. Ook jouw organisatie kan mee doen. 

© Unsplash / Benjamin Davies

De Open Geestdagen willen mensen laten kennismaken met de verschillende zorgvormen in de geestelijke gezondheidszorg en het belang van mentaal welzijn onderstrepen. Het weekend van de Open Geestdagen valt binnen de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid. Wie al een activiteit heeft voor de tiendaagse kan deze koppelen aan de Open Geestdagen, en omgekeerd. Zo versterken beide campagnes elkaar.

Al heel wat zorgorganisaties schreven zich intussen in. Toch streven Te Gek!? en Zorgnet-Icuro naar nog meer deelnemers. Hoe ruimer de geestelijke gezondheidszorg vertegenwoordigd is, hoe meer mensen tijdens de Open Geestdagen de verschillende zorgorganisaties in hun buurt kunnen leren kennen. Door deel te nemen kan je mee bijdragen aan een toegankelijke geestelijke gezondheidszorg, een correcte beeldvorming en het bespreekbaar maken van geestelijke gezondheid.

De Open Geestdagen bieden een opportuniteit voor kleine en grote organisaties om lokaal de handen in elkaar te slaan. Kleinere organisaties of werkingen die hun deur niet letterlijk kunnen openzetten, kunnen bijvoorbeeld met elkaar of een grotere organisatie samenwerken om een activiteit te organiseren.

Inschrijven

Nog niet zeker wat je dat weekend kan organiseren? Download hier de Open Geestdagen-inspiratiegids en krijg enkele creatieve ideeën aangereikt. Inschrijven kan nog tot maandag 17 april via www.opengeestdagen.be.

Reacties

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.