Column

Dikke Freddy aan Xavier Brenez, baas van het Onafhankelijk Ziekenfonds

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck is roman- en theaterauteur.

gebroken bril

Geachte heer,

Bijna alle post die ik ontvang bestaat uit enveloppen met raampjes, maar alle twee maanden ontvang ik uw ziekenkasmagazine. Ik kijk daar altijd erg naar uit.

Elke bladzijde van uw blad doet mij dromen. Voor amper 1722 euro kan ik als lid van uw ziekenkas een fantastische reis naar Georgië maken. Met de 48 euro leefgeld die ik wekelijks van mijn schuldbemiddelaar ontvang, zal ik dat bedrag snel bij elkaar hebben.

Ik verlang ook erg naar de Polar M600 stappenteller/hartslagmeter van slechts 249,9 euro waar ik als trouw lid 10 procent korting op kan krijgen. Eenzelfde korting kan ik bekomen bij de aanschaf van een zitbal die mij eindelijk strakke buikspieren zal bezorgen. Ik ben u bovendien dankbaar voor de nuttige tips om per fiets de Mont Ventoux te beklimmen.

Nu is mij, toen ik uw nieuwste magazine wilde beginnen lezen, een malheur overkomen. Ik ben per abuis op mijn bril gaan zitten. Daarbij zijn beide oren en de neusbrug radicaal gebroken. Het geval wil dat deze bril slechts één maand oud was. (Op de vorige heb ik getrapt nadat hij mij tijdens een lentestorm van de neus was gewaaid.)

‘Ik ben per abuis op mijn bril gaan zitten.’

Mijn optieker, de heer Hans Anders, meldde mij dat ik helaas maar één keer per jaar 50 euro van uw ziekenkas kan ontvangen om een nieuwe bril aan te schaffen. Gelukkig heb ik met kleefzegels van uw ziekenkas mijn gebroken bril min of meer in zijn oorspronkelijke staat kunnen herstellen. Maar ik vrees dat het toch een zeer voorlopige oplossing is.

Is het niet mogelijk om mij per uitzondering toch een tweede keer 50 euro voor een bril te betalen? Ik beloof u in ruil dat ik dit jaar geen sauna zal bezoeken (waarvoor ik een tussenkomst van 25 euro kan ontvangen) en ik zal me ook geen fitnessabonnement aanschaffen (waarvoor ik eveneens een tussenkomst van 25 euro kan ontvangen).

Ik ga ervan uit dat u met de voorgestelde regeling zal instemmen, zo niet zal ik niet langer in staat zijn om van uw tweemaandelijks magazine te genieten. En wellicht zult u dat erg vinden.

Ik groet u met Hoogachting,

Dikke Freddy

Reacties [5]

 • Jaak

  1 op 7 valt uit de welvaartsboot. 6 mensen kunnen dus bijspringen om te helpen. Misschien kunnen we eens een systeem uitdokteren waarbij iedereen beurtelings uit de boot valt. Misschien ga je dan pas beseffen dat anderen helpen nodig is. Schuif het niet af op de politiekers die te weinig doen. Want we hebben ze zelf gekozen.

 • Dunny

  Dag dikke Freddy :)
  Misschien moet u eens een kijkje nemen op de vitaliteitspagina zodat u wat beweegadvies kan inwinnen. Dat zal er ook voor zorgen dat je bril niet verbrijzeld wordt onder je gewicht :)
  Als lid van de onafhankelijke ziekenfondsen heeft u ook dáár weer recht op een fikse korting !

  :D

 • Walter Raemaekers

  Geef mensen een fatsoenlijk inkomen zodat ze niet steeds afhankelijk zijn van die affronterende ‘cadeautjes’ die ze krijgen aangeboden!

 • Mees Annie

  Knappe brief , echt goed zoals altijd bij Freddy ‘Erik Vlaeminck ‘

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.