Column

Dikke Freddy is hyper

Aan de heren Crombez, Janssens en Vandeurzen

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck is roman- en theaterauteur.

Aan John Crombez, directeur van Spa-Rood

Geachte heer, beste John,

Ik kom in de gazet te lezen dat u voorstelt om iedereen die tijdens de spitsuren weg blijft van de Antwerpse of de Brussels Ring 140 euro per maand extra te betalen.

Zelf zat ik in de file in de wachtzaal van het OCMW te wachten toen ik het bewuste artikel onder ogen kreeg. Ik heb het direct luidop voorgelezen en er is daar even direct een applaus los gebarsten.

Omdat er daar niemand zat die in de spitsuren zijn tijd staat te verdoen op de Antwerpse of de Brusselse Ring. Simpelweg omdat er daar niemand zat die een auto heeft. Allemaal 140 euro opslag bij het leefloon!

Namens de hele wachtzaal wil ik u dan ook vriendelijk bedanken.

Met de meeste hoogachting,

Fr. De Meester,

Algemeen gekend als Dikke Freddy.

___

Aan Patrick Janssens, voormalig directeur van Spa-Blauw

Geachte heer, beste Patrick,

In café De Nieuwe Nachtegael zitten wij met een serieus vraagstuk en daarom richt ik mij tot u als socialistisch voetbaldirecteur.

Naar het schijnt kosten de vluchtelingen die ons landje overspoeld hebben de Vlaamse begroting in 2015 vijfenzeventig miljoen euro.

Naar het schijnt heeft de transfer van Kevin De Bruyne van een Duitse naar een Engelse voetbalclub vierenzeventig miljoen euro gekost.

Is die Kevin De Bruyne dan zo’n slechte voetballer dat hij een vol miljoen minder kost dan die vluchtelingen?

In afwachting van uw antwoord groet ik u met de meeste hoogachting,

Fr. De Meester.

___

Aan Jo Vandeurzen, minister van OCMW

Geachte heer, beste Jo,

Om een zieke kameraad uit de nood te helpen heb ik vorige week een avond met een kindervoituur rond gereden om 800 exemplaren van De Streekkrant te bussen. Ik heb daarbij de tegenslag gehad om op straat mijn maatschappelijk werker tegen het lijf te lopen. Die beweert nu dat ik een zwartwerker ben en dat ik, vanwege leugens en bedrog, ontslagen zal worden als leefloontrekker.

Het toeval wil dat de grote baas van Volkswagen ook vorige week ontslagen is vanwege leugens en bedrog. Ik verneem dat hij daarom een ontslagvergoeding van 60 miljoen euro ontvangt, zijnde vier jaar loon.

Ik ga ervan uit dat ik nu ook vier jaar leefloon ga ontvangen? Dat wordt dan 830 x 12 x 4 = 39.840 euro. Kunt u mij laten weten wanneer en hoe dat geld uitbetaald zal worden?

In afwachting van uw antwoord, groet ik u met de meeste hoogachting,

Fr. Demeester.

Voor de vrienden: dikke Freddy.

Reacties [2]

 • Jeroen Boone

  Erg fijne brieven, spot on ! Teder anarchisme met zin voor humor rules the waves :-D

 • Dirk Verdonck

  beste Freddy,

  fantastisch al die brieven van de afgelopen jaren!!!
  Wat een aanklacht tegen al het geregel dat o zo weinig oplevert. Gelukkig dat Freddy ons laat kennis maken met de achterdeuren van het ‘systeem’ en de absurditeit ervan aantoont. Prachtig!! Doe voort aub.

  Dirk Verdonck

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.