Column

Dikke Freddy aan Kris Peeters

Toekomstig burgemeester van Antwerpen

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck is roman- en theaterauteur.

Geachte heer Peeters, beste Kris,

Aangezien de gemeenteraadsverkiezingen met rasse schreden naderen ga ik er van uit dat u nu volop in de weer bent om uw nieuwe stad als geen ander te leren kennen. Waarschijnlijk hebt u tijdens uw ontdekkingstochten al wel eens een wandeling door het Stadspark gemaakt. U zal dan ongetwijfeld gezien hebben dat er daar amper water in de vijver staat. Dat komt omdat de aannemer die een eindje verderop aan de metro werkt dag en nacht grondwater wegpompt om ordentelijk beton te kunnen gieten.

Die watermiserie is al sinds het begin van de zomer aan de gang. De vissen en de eenden en de meeuwen die in en rond de parkvijver woonden begonnen op een bepaald moment danig van streek te geraken. Daarom werd besloten om het water van de parkvijver toch enigszins op peil te houden door er leidingwater in te laten lopen. Omdat de vijver redelijk groot is en omdat de aannemer niet ophield met pompen liet men van begin augustus tot eind november dagelijks alstublieft 300.000 liter (grofweg 1.500 volle badkuipen) proper en fris kraantjeswater in de vijver lopen.

‘Hebben de vissen en de eenden hun facturen betaald?’

In dezelfde periode werd in Antwerpen naar het schijnt elke dag op twee plaatsen in een of ander huishouden het kraantjeswater afgesloten vanwege niet betaalde facturen. Ik kan er niets aan doen, maar de kwestie doet bij mij allerhande vragen opborrelen die ik graag voorleg aan de toekomstige burgemeester van Antwerpen:

  • Zouden de vissen en de eenden en de meeuwen van het Stadspark veel ongelukkiger zijn indien er per dag maar 250.000 liter in plaats van 300.000 liter in hun vijver gepompt was?
  • Had men, indien men per dag 50.000 liter water minder in de vijver had gepompt, de mensen kunnen bedienen die nu zonder water zaten omdat hun kranen afgesloten waren?
  • Hebben de vissen en de eenden en de meeuwen hun facturen betaald? En zo niet: waarom werd hun water dan niet afgesloten en dat van de niet betalende mensen wel?

Uitkijkend naar uw antwoord ten einde mijn kiesgedrag te kunnen bepalen groet ik u met de meeste Hoogachting,

Dikke Freddy

Reacties

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.