Column

Dikke Freddy aan Cathy Berx, gouverneur van de provincie Antwerpen

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck is roman- en theaterauteur.

Cathy Berx

© Dieter Telemans

Geachte Mevrouw,

Toen ik de verplichte aanwezigheidslijst in Café De Nieuwe Nachtegael doornam, zag ik tot mijn verrassing dat u daar ook een trouwe bezoekster bent. Blijkbaar komt u daar regelmatig in het gezelschap van de heren Bart De Wever, Tom Boonen en Filip van Saksen-Coburg. Opvallend is ook dat u blijkbaar alle vier een telefoonnummer hebt dat begint met 112.

Ondanks uw frequente aanwezigheid in voornoemde horecazaak ben ik er nog niet in geslaagd om u daar te ontmoeten, daarom benader ik u per brief.

‘De strafste stoot vind ik dat u erin geslaagd bent om een truc te vinden die de Antwerpenaar voorrang geeft om naar de kust te reizen.’

Ik wil u danken en feliciteren voor de doortastende maatregelen die ertoe geleid hebben dat de Antwerpse coronacijfers zakken terwijl de resultaten van de Antwerpse voetbalploegen stijgen. Blijkbaar voetballen die ploegen beter wanneer er geen volk op de tribunes zit.

Ook het initiatief om op het plein waar normaal de Sinksenfoor staat een coronateststraat te installeren, kan ik alleen maar toejuichen. Ik verneem wel dat er veel minder testkandidaten komen dan verhoopt. Misschien moet u daarom toch overwegen om enkele kermisattracties aan de teststraat toe te voegen. Een dergelijk initiatief zou een hoopvol vooruitzicht geven aan de foorkramers die nu allemaal failliet dreigen te gaan. Er zal vanzelf meer volk komen om zich te laten testen indien daar ook een achtbaan en een autoscooter staan.

Bijkomend kan het invoeren van een extra busdienst -net zoals bij de Sinksenfoor- voor meer toeloop zorgen. Want voor wie geen auto bezit, is het terrein aan Spoor-Oost niet echt gemakkelijk bereikbaar.

De strafste stoot vind ik dat u er samen met de andere Antwerpse beleidsmakers in geslaagd bent om een truc te vinden die de Antwerpenaar voorrang geeft om naar de kust te reizen. Wanneer de trein van Antwerpen naar Oostende of Blankenberge te vol zit, kunnen in Sint-Niklaas, Lokeren, Gent en Brugge geen nieuwe passagiers meer opstappen. Dat is nog wat anders dan warm water uitvinden!

Misschien kan ook bekeken worden of bepaalde opritten van de autoweg naar de kust niet kunnen worden afgesloten wanneer de drukte vanuit Antwerpen te groot wordt. Bijvoorbeeld de opritten die Sint-Martens-Latem of Aalter bedienen zouden dan in aanmerking kunnen komen.

In de hoop u bij gelegenheid toch te mogen ontmoeten in De Nieuwe Nachtegael, groet ik u met Hoogachting,

Frederik De Meester,

gemeenzaam gekend als Dikke Freddy.

Reacties

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.