Column

Dikke Freddy aan Bart De Wever, toekomstig formateur

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck is roman- en theaterauteur.

Dossier:  
Bart De Wever

© ID / Jan Van der Perre

Geachte heer,

Een paar jaar geleden hebben slecht menende journalisten met een camera die ze lafweg in hun versleten fietstas verstopt hadden een wazig filmpje gemaakt waarop te zien is hoe u samen met de meeste van uw schepenen een simpele eetgelegenheid bezocht terwijl zich tegelijkertijd ook een stoet aannemers, geldschieters en advocaten in hetzelfde etablissement aandiende.

De kwestie werd als een schandaal voorgesteld terwijl het naar mijn mening tot uw taak behoort om naar de bevolking te luisteren. En tenslotte maken aannemers, geldschieters en advocaten voorlopig nog altijd deel uit van onze bevolking.

Uiteraard waren er kwatongen die gingen beweren dat daar toen allerhande afspraken gemaakt zouden zijn over het bouwen van torenhoge gebouwen die anders nooit gebouwd hadden mogen worden. Maar hebben ze daar bewijzen voor?

‘Sommige gazetten melden dat u tegelijkertijd met de heropening van de horeca, wil proberen om formateur van een nieuwe regering te worden.

We weten nog niet wanneer, maar nu de coronacijfers bijna even snel zakken als de beurscijfers, zullen de restaurants en de cafés binnenkort opnieuw hun deuren openen. Het is iets waar de Vlaamse burger reikhalzend naar uitkijkt. Het lijkt dan ook logisch dat horeca-uitbaters, net zoals bijvoorbeeld voetballers, absolute voorrang moeten krijgen om op corona getest te worden zodat met gerust gemoed de inwendige mens versterkt kan worden.

Sommige gazetten melden dat u, ongeveer tegelijkertijd met de feestelijke heropening van de horeca, wil proberen om formateur van een nieuwe regering te worden.

Misschien vergroot het uw kansen indien u dan meteen nog een keertje in de bovenvermelde simpele eetgelegenheid de voeten onder de tafel steekt. Zorg er deze keer zelf voor dat er een film van het gebeuren gemaakt wordt en nodig coronahelden uit: een paar bejaardenhelpsters, een verpleger en misschien zelfs een uitbater van een voedselbank. Hun heldendom zal meteen op u afstralen. Indien u daar ook graag gewone armoezaaiers ontmoet, ben ik bereid om samen met een paar kennissen mee aan te schuiven. Een etentje zou goed uitkomen want in de supermarkt zijn de prijzen op korte tijd serieus omhoog gegaan.

Uiteraard zullen kwatongen achteraf beweren dat er tijdens dat etentje afspraken gemaakt werden om, bovenop de miljoenen die er nu al naartoe gaan, nog meer geld te steken in personeel voor woonzorgcentra en ziekenhuizen en in macaroni en rijst voor voedselbanken. Maar wie zal dat kunnen bewijzen?

Ik groet u met de meeste hoogachting,

Frederik De Meester, ook gekend als Dikke Freddy.

Reacties

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.