Column

Aan Bart Verhaeghe, eigenaar van Club Brugge

Dikke Freddy aan zee

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck is roman- en theaterauteur.

Club Brugge

© Geert Bauwens @flickr

Club Brugge

© Geert Bauwens @flickr

Geachte heer, beste Bart,Dikke Freddy schrijft op Theater aan Zee in Oostende elke dag een brief. Als vaste plek waar de brieven van Dikke Freddy zes keer per jaar verschijnen, mag Sociaal.Net deze reeks nieuwe brieven publiceren. Een zomerspecial.

Aanstaande vrijdag wordt in Oostende de gloednieuwe Versluys-Arena ingehuldigd. U komt dan met uw voetbalploeg uit Brugge naar Oostende. Uw grijze Mercedes zal dan achter de Versluys-Arena naast de zwarte Ferrari van appartementenbouwer Bart Versluys staan. Nochtans denk ik dat het voor een aannemer niet praktisch kan zijn om met een Ferrari rond te rijden want zo’n auto hangt zo laag tegen de grond dat ge geen trekhaak kunt monteren waar ge een remorque met cementzakken of een schaftwagen aan kunt hangen. Maar Bart Versluys kan niet anders dan met een Ferrari rijden want hij staat slechts op de 110e plaats op de lijst van de 500 rijkste Belgen. U moet zich niet verlagen om met zo’n ongerieflijke sportkar te rijden want u staat op een eervolle 43e plaats.

‘Voor een aannemer is het niet praktisch om met een Ferrari te rijden.’

In café De Pelikaan komt een Brusselaar die een tablet met internetverbinding heeft en op die manier hebben wij de lijst met de 500 rijkste Belgen eens doorgenomen. Een mens stoot op rare dingen wanneer hij die lijst uitpluist. Zo staat Maurice Graaf Lippens onverwacht pas op 476e plaats. Daarom rijdt hij met een Rolls Royce. En Filip van Saksen-Coburg is zelfs niet op de lijst beland. Daarom vliegt hij met een helikopter.

Toch moet het u pijn aan het hart doen dat die Bart Versluys, die zo ver achter u op de rijkemensenlijst staat, nu een eigen Versluys-Arena heeft terwijl van uw Stade-Verhaeghe aan de Blankenbergse Steenweg in Brugge de eerste steen nog moet gelegd worden. In De Pelikaan zijn er die zich vrolijk maken omdat U voortdurend op tegenslagen met bouwvergunningen botst en op azijnpissers die beweren dat uw Stade-Verhaeghe met gemeenschapsgeld gebouwd gaat worden. Terwijl gemeenschapsgeld er toch van in de tijd van de Romeinen voor heeft moet dienen om de mensen van stadions en arena’s te voorzien.

Op dezelfde manier wordt u in uw vaart gestuit met uw Uplace-winkelcentrum waarmee u, naar ik verneem, voor het goed van de mensen het gat tussen Vilvoorde en Brussel wil opvullen. De groene mannen komen er tegenin! Terwijl er daar tussen Vilvoorde en Brussel nooit iets groen geweest is. Die côté heet daar niet voor niets de Verbrande Brug.

Meneer Verhaeghe, ik raad u toch aan om eens met Bart Versluys te praten. Hij is nu volop bezig om voor het goed van de mensen de Oosteroever van Oostende te Optimaliseren door het daar vol te bouwen met monumenten van appartementsblokken. Naar zijn zeggen wordt het daar ‘Dubai aan Zee’. En Bart Versluys heeft, hoewel hij pas op de 110e plaats staat op de lijst van 500 rijkste Belgen, in Oostende nooit last met geweigerde bouwvergunningen of met azijnpissers die vinden dat hij iets verkeerd doet met gemeenschapsgeld. Volgens mij kent Bart Versluys mensen die u niet kent.

‘Gemeenschapsgeld diende in de tijd van de Romeinen al voor arena’s.’

Praat eens rustig met hem, zeg dat hij een schone Ferrari heeft en een schone Versluys-Arena, en gegarandeerd kunt u voor uw Uplace-winkelcentrum een plekje vinden in Dubai aan Zee.

Voer dat gesprek wel voor de voetbalmatch. En droog daarna met uw Club Brugge KV Oostende af met 4-0 of zo. Opdat duidelijk is wie 43e staat en wie 110e. Mij zou het ook plezieren want, hoewel ik het in De Pelikaan niet luidop zal zeggen, vind ik Club Brugge toch een veel betere voetbalploeg dan de KV.

Ik groet u met de meeste Hoogachting,

Dikke Freddy

Reacties

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.