Webinar: Hoe vind je de juiste hulp in de geestelijke gezondheidszorg?

Donna Kerseboom

Wegwijs in de geestelijke gezondheidszorg: hoe vind je de juiste hulp? Eva Brumagne leerde de wereld van de geestelijke gezondheidszorg van binnenuit kennen. Eerst als mama en mantelzorger, nadien ook op zoek naar ondersteuning bij een burn-out. In dit webinar van Cera op 26 maart getuigt ze over de ellenlange, soms ellendige zoektocht naar adequate hulp.

© Unsplash / John Lockwood

“Als je hart het dreigt te begeven of je appendix staat op springen, dan liggen er op een boogscheut van ons huis een paar ziekenhuizen klaar om je snel weer op te lappen. Als je aandoening tot het domein  van de geestelijke gezondheidszorg hoort, dan liggen de kaarten anders. Waar klop je aan als je de zin van het leven kwijt bent (een levensbedreigende ziekte) en angsten je leven domineren?”

Eva zet zich beroepshalve in om samen met anderen duurzame systeemverandering in de samenleving te realiseren. Ze is auteur, leesbeest, creatieve maker, getrouwd en mama van drie volwassen kinderen.

Met haar verhaal wil ze de vele mensen die dit ook meemaken een hart onder de riem steken: “Ook al lijkt het vaak zo, je bent niet alleen”. Maar bovenal wil Eva dat mensen en hun gezin wel tijdig doeltreffende hulp krijgen om hun geestelijke gezondheid terug te vinden. Ze deelt tips en inzichten uit eigen ervaring en gaat in gesprek met experten die helpen om wegwijzers naar geestelijke gezondheidszorg mee in beeld te brengen.

Na haar getuigenis schuiven enkele professionals op het terrein van de geestelijke gezondheidszorg aan voor een panelgesprek: Stefaan Baeten (Directeur PC Sint-Hiëronymus), David Dol (Netwerkcoördinator Reling) en Ann Van Der Speeten (Netwerkcoördinator Yuneco).

Inschrijven

Het webinar vindt plaats op dinsdag 26 maart, van 19.30u tot 20.30u. Inschrijven is gratis en kan tot dezelfde dag om 16u via de website van Cera.

Meer lezen?

Ben je geprikkeld door de geestelijke gezondheidszorg? Dan vind je deze artikels die eerder op Sociaal.Net verschenen zeker interessant:

Psychisch welzijn onder druk: ‘We schieten veel te laat in gang’

Jongeren schrijven brief aan hun psychiater: ‘Zonder jou had ik nooit gestaan waar ik nu sta’

Wachthuis dat vooral leefhuis is: ‘Waar niets moet, gebeurt vaak veel’

Wat als iemand die je graag ziet psychisch kwetsbaar is?

Reacties

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.