Webinar: Kinderen en jongeren onder druk

Donna Kerseboom

Hoe gaat het in het algemeen met onze jongeren? Hebben we voldoende aandacht voor hun welbevinden? Wat met jongeren die psychische problemen ervaren? Vanaf wanneer moet je je zorgen maken? En hoe zit dat nu eigenlijk met die wachtlijsten? In dit webinar van Cera op 7 maart gaat professor Ronny Bruffaerts (UPC KU Leuven) in op deze vragen.

© Unsplash / Myles Tan

Ronny Bruffaerts is hoofd maatschappelijke geestelijke gezondheid van het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven. Als onderzoeker is Bruffaerts vooral gespecialiseerd in het zoeken van determinanten van psychische problemen en hulpzoekgedrag op het niveau van de algemene bevolking. Hij ontwikkelde recent een Public Health Monitor.

Na de lezing verkennen we het thema psychisch welzijn bij kinderen en jongeren verder met An Vandeputte (Eetexpert.be), Gino Ameye (Karus) en Gino Ibie (TEJO Vlaanderen).

Inschrijven

Het webinar vindt plaats op donderdag 7 maart, van 19.30u tot 20.30u. Inschrijven is gratis en kan tot dezelfde dag om 16u via de website van Cera.

Meer lezen?

Ben je geprikkeld door mentaal welzijn bij jongeren en kinderen? Dan vind je deze artikels die eerder op Sociaal.Net verschenen zeker interessant:

Eva Kestens: ‘Trauma blijft te lang onder de radar’

‘Het kan toch niet dat we kinderen van ouders met een psychische problematiek negeren?’

Psychisch welzijn onder druk: ‘We schieten veel te laat in gang’

‘Eenzaamheid is iets waar jongeren moeilijk over praten’

Mentaal welzijn van jongeren: ‘Er zijn veel blinde vlekken als het gaat over inclusie en identiteit’

Reacties

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.