Webinar: Hoe vergroten we het draagvlak voor sociaal beleid?

Donna Kerseboom

Steeds meer mensen twijfelen aan het nut van sociaal beleid. Toch is de sociale zekerheid een van de meest effectieve manieren om de rechten van mensen in een kwetsbare positie te garanderen. Hoe kun je als sociale professional het draagvlak voor sociaal beleid vergroten? Op 29 september gaat de Nederlandse professor Femke Roosma mee op zoek naar antwoorden op die vraag.

© Kirsten van Santen

Als sociale professional worstel je misschien met de vraag hoe je met mensen in een kwetsbare positie het gesprek aangaat over het belang van ons sociaal bestel. Want ook zij twijfelen aan het nut van sociaal beleid.  Dat draagvlak vergroten is een belangrijk element van de politiserende opdracht van sociale professionals.

Femke Roosma doet aan de Tilburg University onderzoek naar de sociale legitimiteit van de verzorgingsstaat in Europees vergelijkend perspectief. Daarbij heeft ze veel aandacht voor de visies op solidariteit en de opvattingen over wie waar recht op heeft en waarom. Sinds 1 juli 2023 bekleedt ze ook de Joop den Uyl-leerstoel aan de Universiteit van Amsterdam.

Dit webinar is het vierde in een reeks van vijf webinars over de verkiezingen. Een samenwerking van SAM, steunpunt Mens en Samenleving en Sociaal.Net.

Inschrijven

Het webinar vindt plaats op vrijdag 29 september van 10u tot 12u.

Inschrijven kan via de website van SAM, steunpunt Mens en Samenleving.

Meer lezen over verkiezingen 2024?

Verkiezingen 2024: ‘Onderschat de impact niet die je hebt als sociaal werker’

Voor wie stemmen moslims? ‘Religie is veel minder belangrijk dan verwacht’

Op stap in de Denderstreek: ‘De idee dat niemand luistert, zit heel diep bij mensen’

Reacties

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.