Festival van de Gelijkheid: Jongeren en mentaal welzijn

Donna Kerseboom

Laten we even een open deur intrappen: het gaat niet goed met het mentale welzijn van jongeren in Vlaanderen. Een op vijf jongeren kampt met een psychische kwetsbaarheid. Verschillende organisaties luiden hierover al een tijd de alarmbel. Op 14 december tijdens het Festival van de Gelijkheid organiseert Sociaal.Net een panelgesprek met vijf jongeren over mentale gezondheid. 

© Unplash / Nathan Dumlao

Tijdens dit panelgesprek gaat presentator en opiniemaker Raf Njotea in gesprek met vijf jonge mensen die actief zijn rond mentale gezondheid. Yassir Elghazi is klinisch psycholoog in spe en vrijwilliger bij Young FENIX. Priscilla Keuppens en Paulien Herck zijn adviseurs bij de Vlaamse Jeugdraad. Ot Beersaerts is psychiatrisch verpleegkundige op de afdeling jongerenpsychiatrie en theatermaker. Evangeline Agape is schrijver, illustrator en sociaal werker. Ze deelt illustraties en gedachten over mentale gezondheid op Instagram als Kriebelsessies.

In dit panelgesprek vragen we hen: Wat leeft er bij jongeren? Hoe komt het dat zoveel jonge mensen kampen met een psychische kwetsbaarheid? Waarom hebben jongeren het zo moeilijk om over gevoelens te praten? Is de druk te hoog? Spelen sociale media een rol? Voelen ze zich gehoord? Zijn er oplossingen? Moeten er meer TEJO’s, Overkophuizen of straattherapeuten komen? Of ligt de oplossing toch op school?

Inschrijven

Het panelgesprek vindt plaats op 14 december van 16u tot 17u30 in de Dansstudio van De Vooruit.

Tickets koop je via de website van het Festival van de Gelijkheid. Op 14 december mogen studenten gratis het festival binnen.

Meer over jongeren en mentaal welzijn

Geprikkeld door dit thema? Dan vind je deze artikels vast ook interessant:

‘De drempel is vaak hoog om over gevoelens te praten’

Mentaal welzijn van jongeren: ‘Er zijn veel blinde vlekken als het gaat over inclusie en identiteit’

Straattherapeut Faissal: ‘Jongeren voelen direct of iemand oprecht is’

Paul Verhaeghe: ‘Steeds meer mensen leven in een toestand van permanente stress’

Reacties

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.