De Alzheimer Code

Fons Geerts

Op dit ogenblik telt Vlaanderen 116.000 mensen met dementie. Tegen 2050 zal dit aantal aangroeien tot ruim 200.000. Dit najaar loopt in Vlaanderen en Brussel De Alzheimer Code. Dit sociaal-artistiek initiatief van onder meer het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen wil meer aandacht vragen voor wat de aandoening van de eeuw lijkt te worden.

Op 18 september gaat De Alzheimer Code feestelijk van start in De Singel in Antwerpen. Verder zijn er tentoonstellingen in het MuHKA Antwerpen, Dr. Guislainmuseum in Gent, M-Museum in Leuven en het Muntpunt in Brussel. Artforum uit Leuven biedt aan scholen, bibliotheken en woonzorgcentra workshops aan. Begin september komen in Villa Hellebosch in Vollezele academici en experten uit verschillende vakgebieden samen rond de vraag in welke mate toegang kan worden gekregen tot de wereld van dementie.

Op 19 september organiseert de Alzheimer Liga Vlaanderen in Brussel de jaarlijkse Werelddag Dementie met Chantal Van Audenhove, Christine Van Broeckhoven, Guy Lorent, Franz Baro en Kasper Bormans.

www.alzheimercode.be

Reacties