Column

Waarom staan die jongeren daar altijd?

Digitaal verhaal van Olga

Rondhangen

Na de digitale verhalen van Jonas, ElkeSowAnoniem en Iman Lechkar is er nu de story van Olga, Oekraïense en moeder van drie kinderen.

Digitale verhalen kunnen kritisch en tegelijk eerlijk bevragend zijn. Dat blijkt uit dit verhaal van Olga. Haar focus is een veelbesproken thema in de wijk. De jongeren die in kleine groepjes de straat bevolken, wat rondhangen in het park of met één voet de muur van de crèche staande houden.

Olga is zich bewust van haar verschijning als blonde, jonge vrouw. Ze is ondertussen gewend aan hun aanwezigheid en opmerkingen. Toch leest de digital story als een schuring van leefwerelden. Haar leven dat ze vult met theater, cinema, pizza’s bakken met de kinderen, en de wereld van die jongeren die ze niet kan duiden en vatten: Waarom zijn ze daar? Waarom genieten ze niet volop van hun leven?

Digitale verhalen

Digitale verhalen zijn kleine, korte filmpjes van enkele minuten. De maker confronteert de kijker met beelden, foto’s, collages en tekeningen die een krachtig, persoonlijk verhaal uitbeelden. De auteur spreekt zelf zijn verhaal in, kiest en monteert de beelden.

De digitale verhalen die Sociaal.Net publiceert zijn gemaakt door bewoners van de Brusselse Anneessenswijk. De films zijn onderdeel van een actie-onderzoek van hogeschool Odisee, opleiding sociaal werk.Meer lezen over digital storytelling en Anneessens kan op Sociaal.Net.

Reacties

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.