Column

Het leven in de Anneessenswijk

Digitaal verhaal 1

Jonas, student sociaal werk aan de Erasmushogeschool, vertelt zijn verhaal over Anneessens vanuit onbevangenheid voor de drukke, bonte stad vol nieuwe ervaringen: het theehuis tegenover zijn studentenkot, zijn eerste praatje met de Marokkaanse mannen, maar vooral de ontdekking van schoonheid in imperfectie.

‘Digital stories’ zijn kleine, korte filmpjes van twee minuten. De maker confronteert de kijker met een opeenvolging van beelden, foto’s, collages en tekeningen die een krachtig, persoonlijk verhaal ondersteunen of evoceren. De auteur spreekt zelf zijn verhaal in, kiest en monteert ook zelf de beelden.

Sociaal.Net publiceert de komende maanden zes digitale verhalen. Alle filmpjes zijn gemaakt door bewoners van de Brusselse Anneessenswijk. De films zijn onderdeel van een actie-onderzoek van hogeschool Odisee, opleiding sociaal werk.Meer lezen over digital storytelling en Anneessens kan op Sociaal.Net.

Reacties [1]

  • abdel

    Fantastisch Jonas!! Waren er maar meer Vlamingen zoals jij in Brussel. Niet evident voor de middenklasse Vlaming uit het polderdorp (no offence) om zomaar in een theehuisje te stappen en een nieuwe wereld te ontdekken. Wat jij toont is dat je kan openstaan voor de ander. Ik hoop dat je op deze manier kan blijven kijken als je binnenkort in een organisatiestructuur terecht komt waar alles moet vertaald kunnen worden in cijfers en sociale winst.

    Abdel

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.