Column

Dikke Freddy verkoopt gele hesjes

Aan de hoofdredacteur van Sociaal.Net

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck is roman- en theaterauteur.

gele hesjes

© ID / Sander de Wilde

gele hesjes

‘Het valt te verwachten dat de verkoop eerstdaags verboden wordt.’ © ID / Sander de Wilde

© ID / Sander de Wilde

Geachte heer,

Nu in Antwerpen de socialisten weer aan de macht gaan komen, zullen de wachtlijsten voor sociale woningen gegarandeerd oplossen als sneeuw voor de zon. Ik ga er dan ook van uit dat ik spoedig mijn beschimmelde gemeubelde kamer zal kunnen verlaten en daarom ben ik begonnen met opruimen. Gezien u regelmatig mijn brieven afdrukt op uw website is het misschien mogelijk om als wederdienst onderstaande advertenties op goed zichtbare plaats te publiceren. Voor elke annonce geldt: prijs overeen te komen.

 1. Voor de collectioneur: een verzameling zo goed als onbeschadigde verkiezingsaffiches met volgende slogans: ‘Stop met de kabouterpolitiek’, ‘Wij schudden aan de boom’, ‘De kracht van verandering’ (hiervan zijn 44 exemplaren voorhanden),  ‘Guy Verhofstadt zoekt werk’, ‘Vilvoorde heeft weer toekomst’ en ‘Het kan met Johan’.
 2. Voor de sportvisser: zes ongebruikte milieuboxen met handige vakjes voor maden, wormen en vishaken. De handleiding voor het openen en sluiten van de boxen is inbegrepen (maar zit helaas wel in de box).
 3. Voor de belegger: 19 goed gevulde vuilzakken bevattende bier- en colablikjes van diverse merken. Zeer binnenkort kan u per blikje (!) bij het kabinet van Joke Schauvliege een halve euro in ontvangst nemen.
 4. Voor de actievoerder: een pakket met 24 gele hesjes. 4 hebben als opschrift op de rugzijde: ‘Tuin, dier, bakplezier’. Op 2 staat: ‘Geschenken doen aan boeken denken’. De anderen hebben als opschrift: ‘Kontich leeft!’. Deze hesjes zijn bedoeld voor de snelle koper want het valt te verwachten dat de verkoop van deze kledingstukken eerstdaags bij wet verboden wordt.
 5. Voor de museumdirecteur: TV-antenne die perfect heeft gewerkt tot de VRT vorige vrijdag het antenne-kijken voorgoed heeft stopgezet omdat amper 100.000 kijkers van deze diensten gebruik maakten.

Ik hoop dat bovenstaande transacties me in staat zullen stellen om een internetaansluiting te bekostigen waarmee ik opnieuw ‘gratis’ tv kan kijken zodat ik eind deze maand van de kerstboodschap van de koning kan genieten.

In afwachting van de plaatsing van mijn advertenties groet ik u met de meeste hoogachting,

Dikke Freddy

Reacties [3]

 • P van der nol

  Ga zo door, misschien krijgen wij het rechtse gevaar wel weg.

 • An MEERT

  dikke Freddy, vanaf volgende maand kan ik mijn energie-rekening niet meer betalen want die gaat weer met 12 euro per maand naar omhoog. En van de overheid hebben we 1,04 € per maand stempelgeld bijgekregen sinds september. En mijn rekening kan niet onder nul gaan omdat ik schulden heb. Dikke Freddy: hoe moet ik dit oplossen? Ik ga al naar de voedselbank. Ik koop al jaren zelfs geen 2de handskleding meer. Ik heb mijn medicatie moeten afslanken naar niks, omdat ik ze niet kan betalen, ik woon in een veel te duur (wel gezond) appartement omdat de appartementen die ze mij aanbieden te gevaarlijk zijn voor mijn fysische toestand, ik heb geen vrienden want dat kost geld om eens op stap te gaan, en de kerstfeesten bij organisaties die moet ik niet betalen omdat ik in armoede leef, … Hoe moet dit verder lieve dikke Freddy? De gele hesjesactie: die is niet voor de armen hé?

 • Marc Verhelst

  Altijd tof. De handleiding zit nog in de box: hilarisch! Leve de atomaschriftjes.

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.