Prijs Armoede Uitsluiten voor Casablanco

Fons Geerts

De Brussels sociale economie-onderneming Casablanco wint de ‘Prijs Armoede Uitsluiten’ van Welzijnszorg. De prijs ter waarde van 12.500 euro en het kunstwerk ‘Uit armoede opstaan’ werden op 9 juni 2015 overhandigd door Jan Smets, gouverneur van de nationale bank van België en ACV-voorzitter Marc Leemans. De prijs werd voor de zestiende keer uitgereikt.

In economisch moeilijke tijden worden mensen die het al moeilijk hebben het hardst getroffen. Niet alleen door allerlei besparingen, maar ook op de arbeidsmarkt. Daarom is het belangrijk dat organisaties en projecten zich hiervoor inzetten. Casablanco blinkt volgens de jury uit in deze opdracht. In het Brusselse, met z’n hoge armoede- en werkloosheidscijfers en met z’n superdiversiteit, bouwt Casablanco een succesvolle en rendabele sociale economie-onderneming uit op een niet alledaags terrein: de bouwsector. Met zeer veel oog voor de medewerkers, die vaak een stevige voorgeschiedenis hebben en weinig voorkennis in de bouwsector. De onderneming kiest duidelijk voor duurzaamheid, met aandacht voor de mensen, voor sociaal wonen en leefbare buurten. Casablanco is bovendien zeer actief in samenwerken en beleidswerk.

Welzijnszorg kiest met deze prijswinnaar voor een project dat er vanuit een duidelijk sociaal oogpunt in slaagt om mensen kansen te geven op de arbeidsmarkt.

Meer info bij Welzijnszorg.

Reacties