Eindelijk een politicus die durft!

Dikke Freddy aan Philippe De Backer, de man die de profiteurs aanpakt

Philippe De Backer
© ID/ Dieter Tielemans

Geachte Heer De Backer,

Ik las in De Standaard dat u vorig jaar, alstublieft, 266 miljoen euro hebt kunnen afpakken van mensen die gefoefeld hebben met hun ziekenkas of hun uitkering. U hebt goed gewerkt. Het is een Olympisch record.

Twee van die foefelaars ken ik persoonlijk. De ene had, terwijl hij elke maand een kolossaal leefloon incasseert, ‘s nachts met een buggy rondgereden om reclamefolders te bussen. De andere had, omdat ze kosten had voor het trouwfeest van haar dochter, haar invalidengeld tijdelijk verhoogd door ad interim kabinetsmedewerkster te worden in de toiletten van Berchem-Station. Ik had ze beiden nochtans gewaarschuwd. Vooral die bijverdienste met reclamefolders was riskant want er zat ook een vierkleurendruk van de socialisten in de bundel.

“Twee van die foefelaars die u pakte, ken ik persoonlijk.”

In het artikel dat ik over u las, stond ook dat u de strijd gaat aanbinden met ‘malafide louche winkels’ in de grote steden. Eindelijk een politicus die durft!

Bovendien denk ik dat u meer kan incasseren met het aanpakken van malafide louche winkels dan met het klissen van uitkeringsfoefelaars. Ik denk dat het volstaat om bijvoorbeeld bij Ikea langs te gaan om in één klap uw Olympisch record te verbreken. Een kennis van mij zegt dat de jaarlijkse winst van Ikea groter is dan die van voetballer Kevin De Bruyne en dat Ikea nog nooit betrapt is op het betalen van belastingen. Veel werk zal u daar dus niet mee hebben.

Hierdoor zal u tijd vrij krijgen voor uw campagne om burgemeester van Antwerpen te worden. Mocht u kunnen beloven dat u met een gedeelte van het geld dat u bij Ikea zal vinden ordentelijke openbare toiletten in de stad zou installeren, dan wil ik overwegen om voor u te stemmen. Vorige week las ik, eveneens in De Standaard, dat een man tussen twee auto’s op een parking zijn gevoeg had gedaan. De politie zou de verdachte op het spoor zijn. Als zelfs de grote gazetten hierover beginnen schrijven, dan moet het tekort aan sanitaire installaties in Antwerpen toch echt problematisch zijn.

Ik groet u met de meeste Hoogachting,

Dikke Freddy

Thema's

armoede, diversiteit, ethiek, gebruiker, geestelijke gezondheid, gezin, gezondheid, handicap, jong, justitie, management, methodiek, onderzoek, opleiding, organisatie van zorg, ouderen, overheid, preventie, sociale professional, vermaatschappelijking, werken, wonen