Column

Dikke Freddy volgt het voorbeeld van Bart De Wever

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck is roman- en theaterauteur.

Bart De Wever

© ID / Jan Van der Perre

Aan mijn schuldbemiddelaar

Geachte heer,

Vorige week is het tussen ons tot een kleine woordenwisseling gekomen nadat u mij meldde dat mijn weekgeld van 43 euro en 20 eurocent niet geïndexeerd kan worden en dat ondanks het feit dat alle winkelwaar alle dagen kolossaal veel duurder wordt. Ik heb u toen gevraagd of u in staat zou zijn om met dat bedrag voor een week brood, toespijs, patatten, vlees en groenten te kopen, daarbij wetende dat er ook hoge nood is aan tandpasta, shampoo, sokken, een simkaart en afwasmiddel. U hebt mij toen gezegd dat ik eerst maar eens met een plan moet komen om een ‘significant stuk’ van mijn schuldenberg weg te werken bij de firma’s Engie, Proximus, Ziekenhuisnetwerk Antwerpen, Cofidis en Incassobureau Fraternité. Welnu, ik wil u bij dezen een plan voorleggen.

‘Ik ben van plan om een fusie aan te gaan met mijn onderbuurvrouw. We gaan ervan uit dat de Vlaamse regering een ‘significant stuk’ van onze schuldenberg zal overnemen.’

Ik zou gewoon het voorbeeld van burgemeester Bart De Wever willen volgen. Zoals u weet gaat hij de gemeente Borsbeek inlijven bij de stad Antwerpen. Door de annexatie van Borsbeek verdwijnt met de slag een ‘significant stuk’ van de schuldenberg van de stad Antwerpen. De Vlaamse regering (U en ik en Jan Jambon) neemt die schuld gewoon over. De Vlaamse regering neemt immers een deel van de gemeenteschulden over wanneer gemeenten uit vrije wil fuseren. En hoe meer inwoners die gemeenten hebben hoe groter het bedrag per inwoner is dat wordt overgenomen.

Zoals u wellicht weet heeft Antwerpen veel inwoners; tel daar dat handvol van Borsbeek bij en veel wordt nog meer. De schuldenberg van Bart De Wever wordt met de slag 50 miljoen kleiner. Alstublieft! Met dat geld kan bijvoorbeeld de landingsbaan van de luchthaven van Deurne verlengd worden, die van Borsbeek gaan nu toch niet meer protesteren. Zeg nu nog dat Antwerpen geen slimme burgemeester heeft.

Enfin, dit alles om u te melden dat ik van plan ben om een fusie aan te gaan met mijn onderbuurvrouw. We doen dit uit vrije wil en we gaan er dan ook van uit dat de Vlaamse regering een ‘significant stuk’ van onze gezamenlijke schuldenberg zal overnemen. Ik kijk er dan ook naar uit om vanaf volgende week een hoger weekgeld te mogen ontvangen.

Met de meeste Hoogachting,

Freddy De Meester,
Algemeen gekend als Dikke Freddy.

Reacties

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.