Column

Dikke Freddy solliciteert bij Tom Meeuws, steunpilaar in Antwerps schepencollege

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck is roman- en theaterauteur.

Dikke Freddy

© ID/ Jan Van der Perre

Geachte heer,

Omdat er in uw partij niemand bekwaam is om het nog openstaande OCMW-schepenambt in te vullen, hebt u zich opgeofferd om die post aan uw zware portefeuille toe te voegen. Het siert u dat u daarmee in alle stilte duidelijk maakt dat Antwerpen probleemloos met een dure schepen minder bestuurd kan worden.

Tegelijkertijd moet u waarschijnlijk ook regelmatig voor de burgemeester inspringen aangezien die in zijn voorlopige opzeg zit omdat hij zich opoffert om Geert Bourgeois op te volgen. Het siert de burgemeester dat hij daarmee in alle stilte aan alle burgers duidelijk maakt dat flexi-jobs de toekomst zijn. Bovendien krijgt u ook nog het feit op uw bord dat uw voorganger zijn boekje te buiten is gegaan door Hollandse privé-detectives aan te werven om op een verkeerde manier de stallen van het OCMW uit te mesten.

‘Ik offer mij op om op uw kabinet in dienst te treden als privé-detective.’

Het is in dat verband dat ik u kom aan te schrijven. Ik zou mij namelijk willen opofferen om bij uw kabinet in dienst te treden als privé-detective. Als leefloontrekker ben ik niet gehinderd door enig beroepsgeheim en door in de wachtzalen van mijn schuldbemiddelaar en mijn trajectbegeleider navraag te doen kan ik wellicht te weten komen bij welke politiekers men mits het betalen van enige steekpenningen kan opschuiven op de wachtlijsten voor uitkeringen en sociale woningen. Aangezien ik onmiddellijk beschikbaar ben, zal ik u nog ruim voor de verkiezingen de nodige namen kunnen doorspelen.

Vermits het mogelijk is dat u twee schepenambten combineert en vermits het mogelijk is dat de burgemeester naast burgemeester ook nog partijvoorzitter en opvolger van Geert Bourgeois is, kan het ongetwijfeld ook geregeld worden dat ik mijn positie van leefloontrekker met die van privé-detective combineer. Net zoals de burgemeester verbrand ik namelijk niet graag al mijn bruggen.

In de hoop snel mijn taak voor de gemeenschap te kunnen opnemen, groet ik u met de meeste hoogachting,

Dikke Freddy

Reacties

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.