Column

Dikke Freddy aan de minister van Defensie

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck is roman- en theaterauteur.

Dikke Freddy

© ID / Ivan Put

Geachte heer Philippe Goffin,

Omdat ik vier weken op de gemeubelde kamer van een kennis heb gewoond, krijg ik voorlopig geen leefloon meer. Mijn kennis lag in het hospitaal vanwege een ziekte waar de dokters de naam niet van willen uitspreken. Ik heb op haar adres verbleven om op haar hond en haar kanarievogel te letten. Ik geef toe dat ik in ruil van haar elektriciteit en haar gasvoorziening gebruik heb gemaakt.

Het malheur wil dat de facteur tijdens mijn afwezigheid tot driemaal toe is komen aanbellen ten einde te controleren of ik niet naar Marokko of naar Benidorm vertrokken was om daar mijn leefloon te verbrassen. Er zou ook een envelop met een raampje naar mij verstuurd zijn over de kwestie, maar die envelop heb ik, echt waar, niet gezien.

“Ik heb u ervoor gewaarschuwd dat ge het moet melden indien ge tijdelijk niet thuis zijt.” Dat zegt mijn maatschappelijk werker. En dat het altijd zo is dat iemand op de blaren moet zitten wanneer er fouten worden gemaakt. Altijd.

‘Van iets waar ik 347 euro voor betaal mag ik toch verlangen dat het goed werkt.’

Nu lees ik in het dagblad dat de F-35 bommenwerpers die u hebt aangekocht, en waar elke Belg -groot en klein, jong en oud, arm en rijk- volgens mijn berekeningen (4 miljard gedeeld door 11,5 miljoen) 347 euro voor betaalt, alstublieft 873 fouten hebben. Onder andere de verf bladdert af wanneer er te snel gevlogen wordt. Maar het strafste is dat het boordkanon scheef schiet. Het is onduidelijk of er door dat scheef schieten meer of minder doden zullen vallen. Het is wel te verwachten dat er binnenkort nog meer Syriërs naar hier zullen komen.

De uitspraak van mijn maatschappelijk werker indachtig dat voor elke fout die gemaakt wordt iemand op de blaren moet zitten is mijn beleefde vraag aan u wie er voor die 873 fouten aan onze bommenwerpers op de blaren moet zitten. Van iets waar ik 347 euro voor betaal mag ik toch verlangen dat het goed werkt. Het zal mij bovendien troosten om te weten wie er naast mij op de blaren zit.

In afwachting van uw antwoord groet ik u met hoogachting,

De Meester Frederik,

Ook gekend als Dikke Freddy.

Reacties [4]

 • Kristel

  Altijd raak en to the point, maar steeds hoffelijk. Amusant om te lezen maar het houdt je wel bij de les!

 • An Meert

  Awel dikke Freddy, ik zit zelf op de blaren van alles wat hier misgaat met ons land. Jij spreekt over die bommenwerpers: hopelijk komen die bommen niet terug als die scheefschiet en belanden zo op onze kop. Dat noemen ze dan natuurlijke selectie! Die vliegtuigen irriteren mij, maar ook die dikke otto’s waar de ministers mee rijden. En ze hebben er zelfs meer dan 1, heb ik gelezen. Ze leasen ze ook nog op onze kosten, … D’er is zelfs ne minister die een limousine heeft. Zeker en vast met een chauffeur. En ik moet 15 euro betalen heen en terug naar het ziekenhuis omdat ik genen otto heb. Aangepast vervoer noemen ze dat. Al die rotte zaken, dat komt, omdat ze alles boven onze kop beslissen. Zoals in het ziekenhuis: daar babbelen ze ook over onze kop als we in bed liggen en verzorgd moeten worden. Met ons babbelen ze niet, want we zijn niet interessant genoeg. De polissemannen doen dat ook: u meenemen in ne combi zonder da ge weet waarvoor? Dus kunnen ook kapotte vliegmasjienen kopen, …

 • Corneel

  Helaas van dat boordkanon Freddy , per sekonde spuugt dat onding 50 bollen van drie cm uit . Scheef of niet, bloed zal er vloeien, maar ik heb al meer dan 387€ aan goeie dingen gegeven als dat een troost mag wezzen voor ons

 • Rita

  😂😂😂😂😂😂💖👍 i 💖 dikke Freddy…..want ik ben zelf ook dik…..lol , maar ik hou vooral van zijn gevatte to the point uitingen 🙂👍

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.