Column

Dikke Freddy aan Bart Somers

Burgemeester van Mechelen

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck is roman- en theaterauteur.

© ID/ Patrick Hattori

© ID/Patrick Hattori

Geachte heer,

Toen ik gisteren de Antwerpse bibliotheek bezocht om er de toiletten te gebruiken en mijn drinkwaterfles te vullen, heb ik daar ook wat zitten bladeren in een dagblad van vorige week. Mijn blik viel op een artikel dat meldde dat de stad Mechelen bloembakken heeft omgebouwd tot urinoirs.

Waarschijnlijk was het een vrolijke bijeenkomst van het stadsbestuur toen de beslissing voor het plaatsen van de fleurige pisbakken is gevallen. Tegelijk zal de kerel die de pissijnen in kwestie aan de stad heeft verkocht zich die avond ook flink in de handen hebben gewreven. Hij rekent, alstublieft, 3.500 euro voor één zinken bak met wat potgrond en een paar verlepte hyacinten.

Ik ga ervan uit dat de hardwerkende Mechelaar niet moet mee betalen aan de rekening voor de nieuwe urinecollecteurs. Als burgemeester die de binnenwegen kent, zal u die rekening intussen allang hebt doorgestuurd naar minister Muyters. Ik heb immers in hetzelfde dagblad gelezen dat minister Muyters een grote zak subsidiegeld uitdeelt aan wie met uitvindingen op de proppen komt die het Vlaamse volk vooruit helpen. Hij is waarschijnlijk op zoek naar een uitvinding die de wachtlijsten voor sociale woningen en die voor de steun aan mensen met een handicap in één klap kan halveren, maar wellicht zullen uw welriekende pissijnen toch ook in aanmerking komen voor een innovatietoelage.

‘Ik kom naar Mechelen om er in één van uw bloembakken te wateren.’

U hebt uw verkiezingscampagne goed gestart door aandacht te hebben voor de plasproblemen van de gewone burgers. In vele steden en gemeenten (en ook op de treinen) zijn de openbare toiletten defect en al jaren tijdelijk buiten dienst. Veel burgemeesters doen zelfs de moeite niet meer om ze nog voor de verkiezingen tijdelijk te laten herstellen. Ze moeten dan ook niet verwonderd zijn dat ze niet opnieuw verkozen worden.

Zelf heb ik het plan opgevat om naar Mechelen te komen om er in één van uw toptechnologische bloembakken te komen wateren. Het moet een enorm genot zijn om ongestraft op iets te mogen plassen dat exact evenveel gekost heeft als vier maanden leefloon! Om te voorkomen dat ik mijn kleine behoefte in verkeerde bloembakken zou doen en eventueel een GAS-boete zou oplopen kom ik graag te vernemen of uw nieuwe sanitaire stadsattracties eventueel aangeduid werden met een bepaalde signalisatie.

Uitkijkend naar uw antwoord, groet ik met Hoogachting,

Dikke Freddy

Reacties [1]

  • Lode Goukens

    weer right on the money

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.