Column

Brief van Dikke Freddy

Aan mevrouw Dominique Leroy, directrice van Proximus.

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck is roman- en theaterauteur.

Geachte mevrouw,

Ik reageer met deze brief op het nogal bedreigende schrijven dat ik van uw telefoonmaatschappij mocht ontvangen.

Het klopt inderdaad dat ik kort na Nieuwjaar op een en dezelfde regenachtige dag zes verschillende winkels van uw maatschappij heb bezocht. Het klopt eveneens dat ik mij op diezelfde regenachtige dag in uw filialen alles bij elkaar vijf smartphones van het model Acer Liquid Jade Z met 5” TFT Touchscreen heb aangeschaft voor de promotieprijs van 145 euro in plaats van de gebruikelijke prijs van 995 euro.

Op uw boude bewering dat het verboden is dat één klant ingaat op vijf promotieaanbiedingen kan ik slechts antwoorden dat uw vriendelijke en behulpzame bedienden mij dat dan maar hadden moeten zeggen. Misschien moet u ervoor zorgen dat uw computers sneller werken want pas toen ik in de zesde winkel een bestelling plaatste verscheen op het computerscherm het bericht dat ik twee uren eerder in een andere winkel gepasseerd was waardoor ik in die zesde winkel helaas niet tot een aankoop heb kunnen overgaan. Ik vind het trouwens onbegrijpelijk dat uw eigen computers niet sneller werken want tenslotte beweert u in uw reclames dat u de snelste internetverbinding kunt leveren die er bestaat.

Op uw eis om de bovenvermelde smartphones zo snel mogelijk terug te bezorgen kan ik tot mijn spijt niet ingaan omdat de bovenvermelde toestellen helaas niet meer in mijn bezit zijn en ik ervan overtuigd ben dat de huidige eigenaars van de apparaten niet te overtuigen zullen zijn om het gerief in kwestie terug te bezorgen.

‘Op uw eis om de smartphones zo snel mogelijk terug te bezorgen kan ik tot mijn spijt niet ingaan.’

U beweert dat ik bij de aankopen in uw filialen vijf langlopende abonnementen zou hebben aangegaan. Ik geef toe dat ik daar inderdaad papieren ondertekend heb maar ik was in de volle overtuiging dat het ging om aankoopcontracten. Over abonnementen is er door uw vriendelijke en behulpzame bedienden niet in verstaanbare taal met mij gesproken.

Op uw eis om bij hoogdringendheid het zogenaamde abonnementsgeld te betalen kan ik dan ook echt niet ingaan. Ik begrijp trouwens niet dat ik abonnementsgeld zou moeten betalen omdat ik met de eerder vermelde apparaten nooit enige verbinding gemaakt heb. Ik zou trouwens niet eens weten hoe ik dat moest doen.

Toch wil ik niet geheel dwars zijn. Ik zal mij begin volgende week aanmelden in een van uw filialen waar ik transacties deed en ik zal daar een royale zak met lege bier- en colablikjes afgeven. Ik vernam uit goede bron dat er zeer binnenkort statiegeld op lege bier- en colablikjes zal geheven worden. Het zou gaan om een statiegeld van een halve euro per blikje. Ik zal zorgen dat de aangeleverde zak 290 blikjes bevat waardoor u correct vergoed bent voor de 145 euro die ik voor uw smartphones betaald heb.

Ik ga ervan uit dat deze kwestie dan ook buiten het dossier met mijn schuldbemiddelaar gehouden kan worden en ik groet u met de meeste hoogachting,

Dikke Freddy.

Reacties

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.