Column

Dikke Freddy solliciteert

Aan Vannessa Vens, de Angela Merkel van het OCMW van Oostende

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck is roman- en theaterauteur.

Geachte mevrouw, beste Vannessa,Dikke Freddy schrijft op Theater aan Zee in Oostende elke dag een brief. Als vaste plek waar de brieven van Dikke Freddy zes keer per jaar verschijnen, mag Sociaal.Net deze reeks nieuwe brieven publiceren. Een zomerspecial.

Ten einde mijn leefloon niet kwijt te spelen hadden uw diensten mij gevraagd om verslag uit te brengen van mijn oprechte pogingen om werk te vinden. Ziehier mijn ervaringen:

Mijn sollicitatie om bij de voetbalbond Marc Wilmots op te volgen is op niets uitgedraaid. Ik dacht altijd dat voetbal met de voeten gespeeld werd maar een lange arm is blijkbaar toch het belangrijkste om bij de voetbalbond binnen te geraken.

Ik heb ook gepostuleerd om bij de NMBS Jo Cornu op te volgen. Ik had om mijn bekwaamheid te bewijzen een uitgewerkt voorstel ingediend om de fluitjes van de conducteurs af te schaffen. Het is toch niet te begrijpen dat conducteurs in het computertijdperk op een onnozel fluitje moeten blazen om een trein te laten vertrekken. Veel vertragingen zijn trouwens te wijten aan het feit dat conducteurs hun fluitje kwijt gespeeld zijn. Maar blijkbaar is de NMBS niet geïnteresseerd in stiptheid en modernisering want ik kreeg als antwoord dat mijn profiel niet past bij de functie. Terwijl ik altijd heb gedacht dat het bij wet verboden is om iemand op zijn uiterlijk te beoordelen.

‘Ik heb bij minister Ben Weyts gesolliciteerd.’

Ik heb bij minister Ben Weyts gesolliciteerd om de praatpalen die langs de autostrades staan te verwijderen. Ik had in de gazet gelezen dat die praatpalen weg moeten en ik heb de minister laten weten dat ik ze wil weghalen voor de helft van de prijs van de goedkoopste offerte die hij binnenkrijgt. Ik ben er zeker van dat ik er dan nog goed aan uit zal kunnen. Ik ken enkele ervaringsdeskundigen die me bij dit werk kunnen helpen en de praatpalen zelf zou ik kunnen verkopen aan de directeur van Theater aan Zee; die mens maakt van alles kunst. Maar minister Ben Weyts heeft niet beleefdheid gehad om mijn schrijven te beantwoorden.

Ik heb ook deelgenomen aan het ingangsexamen om voor dokter te studeren maar dat is op niets uitgedraaid. Na alles wat ik heb meegemaakt in dokterskabinetten dacht ik over de nodige bekwaamheden te beschikken. Maar er is op dat examen niks gevraagd over gezwollen voeten, jeukende vingers, tintelende tenen, oprispingen, en dergelijke meer. Er waren alleen wiskundevragen. Ik begrijp nu wel waarom dokters zo goed rekeningen kunnen uitschrijven terwijl ze mij voortdurend mismeesteren.

Me dunkt dat ik met dit alles voldoende bewijs geleverd heb van het feit dat ik mijn traject wil laten floreren. Eerlijk gezegd ben ik gelukkig dat ik nergens werd aangenomen want dan had ik mijn leefloon echt verloren.

Vertrouwend op een goede en prettige voortzetting van onze samenwerking, groet ik u met de meeste Hoogachting,

Dikke Freddy

Reacties

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.