Column

Aan mevrouw Homans

Minister van horeca voor 1 euro

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck

Erik Vlaminck is roman- en theaterauteur.

Geachte mevrouw Homans (ik geef toe dat ik u geen Liesbeth durf te noemen),

U mag gerust weten dat ik redelijk kwaad op u geweest ben toen ik onder uw bewind als directrice van het OCMW ineens alleen nog maar op afspraak (die dan nog liefst per computer gemaakt werd) bij uw sociale assistenten kon langskomen.

Ik ben nog een graad kwader geworden toen u samen met uw kameraden in de regering zonder pardon het gratis water en de gratis elektriciteit heeft afgeschaft en toen u de tram, de bus en de identiteitskaarten fors duurder hebt gemaakt.

Hoewel ik zelf eerlijk denk dat ik geen kinderen heb vond ik het ook niet schoon dat u het schoolgeld en de kosten voor kinderopvang danig verhoogd heeft. Tenslotte kunnen de kinderen er niet aan doen dat hun ouders geen hout hebben om pijlen te maken.

Maar nu veegt u al mijn verwijten met één trek van de tafel met uw fantastische maatregel om mensen die geen nagel hebben om hun gat te krabben voortaan de mogelijkheid te geven om voor de ronde som van 1 Belgische euro te gaan eten.

Misschien moet u ook eens overwegen om een schone gids in vierkleurendruk te laten maken waarin alle restaurants worden opgenomen die aan de actie zullen deelnemen. Mogelijk wil de firma Michelin daar wel als sponsor voor optreden want die hebben ervaring in het maken van zulke gidsen. Wellicht kan uw glimlachend portret op het kaft van het boek gezet worden. Het zal het eten in de 1-euro-restaurants alleen maar smakelijker maken. En het is gratis reclame voor de verkiezingen die er sneller zullen zijn dan velen verwachten.

‘Gaat het 1 euro kosten voor soep, hoofdgerecht en nagerecht samen?’

Toch heb ik nog een paar belangrijke vragen ter verduidelijking.

Gaat het 1 euro kosten voor soep, hoofdgerecht en nagerecht samen of zal voor elke gang apart een euro betaald moeten worden?

En toch ook niet zonder importantie: wat met de bijbehorende dranken?

Maar ook: hoe gaat u ervoor zorgen dat het rijk volk geen misbruik gaat maken van uw vrijgevigheid voor de armoezaaiers? Want het zou toch een grote schande zijn indien ook bankdirecteurs, advocaten, schuldbemiddelaars, bazen van elektriciteits- en telefoonmaatschappijen, trajectbegeleiders en bepaalde politiekers die voor niks verlegen zijn voor 1 euro zouden komen eten in de met uw geld betaalde voorzieningen.

Misschien valt het op te lossen door de arme mensen voortaan te voorzien van een uiterlijk teken waarmee ze hun armoe kunnen bewijzen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een vrolijk geel sterretje dat door het OCMW aan de rechthebbenden kan worden uitgedeeld en dat op de gabardine genaaid kan worden?

Enfin, het is maar een voorstel. Intussen ben ik in blijde afwachting van een gelukkig leven met veel eten voor weinig geld. Meer heeft een mens tenslotte niet nodig.

Met de meeste hoogachting,

Dikke Freddy.

Reacties [3]

  • suzanne van dyck

    Ik ben het beu steeds die negatieve kritiek op het beleid het was hoog tijd dat er werd ingegrepen wordt Er werd te veel geprofiteerd van mijn belastinggeld. En denk nu niet dat ik een onmens ben ik werk als vrijwilliger 2x per week om de armen een beter bestaan te geven

  • peeters johan

    Ik vind dat ze toch alles terug een pak goedkoper moeten maken want ik zit maar met 1 inkomen, ik krijg geen voedselpakket terwijl ik iemand ken die wel een voedselpakket krijgt terwijl die hare vriend in de bouw werkt.

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.