Therapeuten voor jongeren nu ook in Mechelen

Fons Geerts

Op 24 februari 2015 opende TEJO-Mechelen haar deuren. Dit met de ondersteuning van het Sociaal Huis, stad Mechelen, provincie Antwerpen, Zelfzorg Vlaanderen en andere plaatselijke sponsors. Na Antwerpen, Gent en Ronse kunnen jongeren tussen 10 en 20 jaar met psychische zorgen (angsten, depressieve gevoelens, moeilijke sociale relaties, …) nu ook in Mechelen terecht voor een of meerdere gesprekken.

TEJO of ‘Therapeuten voor Jongeren’ staat voor laagdrempelige, professionele hulp, gratis en anoniem voor jongeren die het eventjes niet meer weten. Jongeren kunnen er terecht voor kortdurende hulp, waarbij de therapeut samen op zoek gaat naar wat er (verder) nodig is. Heeft de jongere genoeg met één of enkele gesprekken, dan kan die hulp daar verschaft worden. Als er meer nodig is, wordt er samen met de jongere op zoek gegaan hoe en waar dat zou kunnen.

Vanaf nu kunnen jongeren van 10 tot 20 jaar dus ook in Mechelen op de Wollemarkt 34 terecht. Elke dinsdag tussen 16 en 20 uur, woensdag tussen 13 en 18 uur en donderdag tussen 16 en 20 uur staat een team jeugdtherapeuten klaar om te luisteren. Zij helpen de jongeren om weer zelfvertrouwen te krijgen door terug op hun sterke kanten te focussen en hen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Jongeren kunnen een afspraak maken via tejomechelen@gmail.com, bellen naar het nummer 015 71 58 96 tijdens de openingsuren, of gewoon binnen springen in de lokalen aan de Wollemarkt 34.

Op maandag 4 mei vanaf 15 uur houdt TEJO-Mechelen een opendeurdag, waarop iedereen welkom is. Er wordt wel gevraagd vooraf online in te schrijven.

Meer informatie over de TEJO-werkingen is te vinden op www.tejo.be.

Reacties