Webinar: Werk maken van diversiteit

Donna Kerseboom

De mensen met wie sociale professionals werken zijn heel divers van kleur, achtergrond en roots. Maar hun eigen teams zijn dat vaak nog niet. Vooral in hogere functies is er weinig diversiteit te vinden. Hoe komt dat? En waarom is dat probleem zo hardnekkig? Onderzoeker Sara Elloukmani (Universiteit Antwerpen) schreef er haar doctoraat over. 

© Sociaal.Net / Lisa Develtere

Sara Elloukmani ging bij tal van sociale organisaties op bezoek om te ontdekken hoe medewerkers en leidinggevenden naar diversiteit kijken. Hoe bouw je als organisatie aan een goed diversiteitsbeleid? Hoe betrek je werknemers daarbij? En hoe zorg je ervoor dat zij dat beleid ondersteunen en uitdragen? Voor Sara is een diversiteitsbeleid nooit af, maar zo’n beleid is wel positief voor het welzijn en de prestaties van van je medewerkers.

In de reeks ‘Spraakmakers over prangende maatschappelijke thema’s’ organiseren Sociaal.Net en SAM, steunpunt Mens en Samenleving een webinar waarin Sara Elloukmani de belangrijkste bevindingen uit haar doctoraat toelicht.

Om de vertaling naar de praktijk te maken, sluit Jamal Belmahi van SAAMO Antwerpen aan. SAAMO Antwerpen was een van de organisaties die Sara voor haar doctoraat bezocht. Jamal is er adjunct-directeur Mens en Organisatie. Waarom is het volgens hem cruciaal dat organisaties in de welzijnssector een doorgedreven en performant diversiteitsbeleid voeren? Hoe pakt SAAMO Antwerpen dat aan? Waar botsen zij op? Wat zijn successen?

Inschrijven

Het webinar vindt plaats op donderdag 22 februari van 10u tot 12u.

Inschrijven kan via de website van SAM, steunpunt Mens en Samenleving.

Meer lezen?

Ben je geprikkeld door diversiteit? Dan vind je deze artikels die eerder op Sociaal.Net verschenen zeker interessant:

Hoe bouw je aan een divers personeelsbestand?

Sibo Kanobana: ‘Inclusie is iets moeilijk. Je neemt het er niet snel even bij’

Van safe naar brave spaces: jongeren op de bres tegen onrecht

Kleur, cultuur en klasse zijn blinde vlekken in onze gezondheidszorg

Reacties

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.