Webinar: De kracht van een zorgvolmacht

Donna Kerseboom

Een zorgvolmacht is een document waarin je een persoon (of personen) naar keuze aanduidt, op het moment dat je nog wilsbekwaam bent, om in jouw plaats te handelen zodra je dat zelf niet meer kan. Hélène Goret, notaris in Overijse, legt in dit webinar van Cera en Similes uit hoe het werkt.

zorgvolmacht

© ID / Sien Verstraeten

Op 20 april geeft notaris Hélène Goret een webinar over de zorgvolmacht. Ontdek wat het is, voor wie het van toepassing is en hoe je dit in orde maakt. Iedereen kan belang hebben bij een zorgvolmacht. Tijdens het webinar komen de voordelen aan bod die de zorgvolmacht biedt aan de betrokkene en zijn omgeving.

Zo’n zorgvolmacht kan ook een helpend instrument zijn wanneer iemand de diagnose dementie kreeg, zich in een coma bevindt, kampt met geestelijke gezondheidsproblemen of een verstandelijke beperking heeft.

Na het gesprek met notaris Hélène Goret volgt een panelgesprek met Stefaan Baeten, jurist en directeur van het psychiatrisch centrum Sint-Hiëronymus in Sint-Niklaas, Luc Goutry, ere-volksvertegenwoordiger en bezieler van de wet inzake bewindvoering en Gudrun Callewaert, bezielster van Het Ventiel, buddywerking voor mensen met jongdementie.

Inschrijven

Het webinar vindt plaats op 20 april, van 19.30 tot 20.30 uur.

Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht. Schrijf je in op de website van Cera.

Reacties

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.