Webinar: Hoe ga je als sociale professional om met extreemrechts?

Donna Kerseboom

Hoe moeten we met extreemrechts omgaan? En wat betekent dat voor de politiserende rol van sociale professionals? Schrijver en theatermaker Dominique Willaert trok vier maanden door de Denderstreek, en sprak er met iedereen die zijn pad kruiste. Van kiezers van Vlaams Belang tot nieuwkomers met Afrikaanse roots. In dit webinar op 21 april deelt hij wat hij daar leerde. 

Dominique Willaert

In 2018 haalde extreemrechts monsterscores in de Denderstreek. Zo stemde meer dan 40 procent van de kiezers in Ninove voor Forza Ninove van Vlaams Belanger Guy D’haeseleer. In 2024 dreigt het cordon sanitaire rond Vlaams Belang te breken. Mensen van kleur en maatschappelijk kwetsbare groepen zullen daar het gelag voor betalen.

Voormalig theatermaker Dominique Willaert vroeg zich af waarom extreemrechts in deze streek zo’n vruchtbare grond vindt. Daarom trok hij er de voorbije maanden op uit om met bewoners van de Denderstreek te praten. Hij wandelde er rond, bezocht cafés en stations en belde bij mensen thuis aan. In zijn gesprekken had hij het over de problemen van de streek en hoe die opgelost krijgen.

In dit webinar vertelt Willaert wat hij uit zijn wandelingen heeft geleerd. Hoe moeten we met extreemrechts omgaan? Welke strategieën werken en welke niet? En wat betekent dat voor de politiserende rol van sociaal werkers?

Inschrijven

Het webinar vindt plaats op 21 april, van 10.00 tot 12.00 uur.

Deelname kost 10 euro. Schrijf je in via de website van SAM.

Meer lezen?

Ben je geprikkeld door sociaal werk en de verkiezingen ? Dan vind je deze artikels die eerder op Sociaal.Net verschenen zeker interessant:

Verkiezingen 2024: ‘Onderschat de impact niet die je hebt als sociaal werker’

Populisme en sociaal werk: ‘De meerderheid van de mensen zijn geen extremisten’

Leo Lucassen: ‘Wie geen migratie wil, zal moeten snijden in de economie’

‘Mensen kiezen niet altijd voor politieke partijen die hun belangen het best dienen’

Reacties

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.