‘Boy’: muziektheater over jongen in de draaikolk van jeugdhulp

Nico Bogaerts

Win tickets voor de voorstelling van vrijdag 10 september in Antwerpen!

Op een dag komt de politie de tienjarige Boy uit de klas halen. Hij mag niet meer naar huis. Waarom? Ze zeggen dat hij in een ‘verontrustende situatie’ woont. Dit is het startschot voor een lawine aan juridische, medische en emotionele argumenten. De toeschouwer is getuige van een broeierige montage van grote en kleine gebeurtenissen die Boys lot zullen bepalen.

De case van Boy is fictief maar gebaseerd op honderd waarheden. Theatermaakster Kyoko Scholiers beet zich vast in de wereld van de jeugdhulp: maandenlang interviewde ze jeugdrechters, consulenten, pleeggezinnen, kinderpsychiaters, opvoeders, volwassenen die terugkijken op hun hulptraject, kinderen die in een voorziening verblijven en hun ouders. Ze woonde rechtszaken bij en werkte als vrijwilliger in een leefgroep voor geplaatste kinderen.

Het resultaat van dit geëngageerde voortraject is een eigenzinnige muziektheatervoorstelling over een onderwerp dat ook op Sociaal.Net vaak aan bod komt.

Opera Ballet Vlaanderen geeft in samenwerking met Sociaal.Net 5 x 2 tickets weg voor de voorstelling van vrijdagavond 10 september 2021 om 20u in Opera Antwerpen. Stuur voor donderdag 9 september om 10u een mail naar info@sociaal.net. Een onschuldige hand trekt vijf winnaars. Zij krijgen elk twee tickets voor deze voorstelling. Winnaars worden persoonlijk verwittigd door Sociaal.Net. Opera Ballet Vlaanderen mailt nadien de tickets door.

Boy speelt nog het hele najaar in Vlaanderen en Nederland. De volledige speellijst van deze voorstelling vind je bij Opera Ballet Vlaanderen.

Reacties

We zijn benieuwd naar je mening!
Blijf hoffelijk, constructief en respectvol

 

Elke reactie wordt gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.