Basistraining vrijwilliger Tele-Onthaal

Fons Geerts

Tele-Onthaal is 24 uur per dag bereikbaar voor een gesprek per telefoon of chat. Anoniem, vertrouwelijk en voor iedereen. Nieuwe vrijwilligers zijn hard nodig om de grote vraag naar een anoniem luisterend oor te beantwoorden. Tele-Onthaal zoekt daarom mannen en vrouwen met ruimte in hoofd, hart en agenda. Mensen die iets voor een ander willen betekenen door het bieden van dat luisterend oor, dag en nacht.

De kandidaat-vrijwilliger wordt goed voorbereid via een basisopleiding van meerdere avonden of dagdelen. Gesprekstechnieken en luistervaardigheden worden geoefend en deelnemers verdiepen zich in thema’s zoals eenzaamheid en psychische problemen, crisissituaties, doorverwijzen… Na de basisopleiding volgt een stage of inwerkperiode met een ervaren vrijwilliger. Ook daarna zijn er nog thema-vormingen en permanente ondersteuning voorzien.

In heel Vlaanderen starten dit najaar basistrainingen om nieuwe vrijwilligers op te leiden. Dat gebeurt op vijf locaties, telkens op een zaterdag: op 26 september 2015 in Antwerpen, op 10 oktober in Vlaams-Brabant, op 17 oktober in Oost- en West-Vlaanderen en op 19 oktober in Limburg. Meer info over de basisopleiding en inschrijven via de website.

Reacties